KLÁVESKA.cz

Zprávy ze serveru 'Prameny zdraví.cz'Prameny zdraví.cz


Zobraz nejnovější zprávy ze všech serverů
Výběr kategorií:
Blogy a osobní stránky
Bydlení
Cestování
Doprava a dopravní prostředky
Finance a bankovnictví
Instituce a úřady
Kultura
Obchod
Počítače a komunikace
Průmysl, zemědělství
Služby
Sport
Věda a výzkum
Vzdělávání
Zábava, koníčky
Zdraví, děti, rodičovství
Zpravodajství, informace
Životní prostředí, příroda

Jazykový filtr:
česky   anglicky
polsky   slovensky


Hledání:
text:

server Prameny zdraví.cz
Listování: [ 1 ]  2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 další
Zadání odpovídá celkem 14 stránek, zobrazit poslední stránku.

17.04.2024 00:14

Mikrobiální já o hladu?


[https://www.magazinzdravi.cz/mikrobialni-ja-o-hladu]
Zajímavá studie dokázala, že když jíte zrno nezpracované (i když všechno důkladně žvýkáte), kousky celých semen a zrn přenesou škrob a další dobroty až do tlu­stého střeva, kde si na nich pochutnají užitečné bakterie.



10.04.2024 00:14

Voda snižuje viskozitu krve


[https://www.magazinzdravi.cz/voda-snizuje-viskozitu-krve]
V Adventistické zdra­votní studii, které se zúčastnilo 20 000 mužů a žen, čelili ti, kteří vypili za den pět či více sklenic vody, přibližně polovičnímu riziku smrti v důsledku srdeční choroby než ostatní, jimž stačily dvě či méně sklenic denně. Zhruba polovinu kohortu tvořili vegetariáni, kteří rovněž přijímají větší množství vody ve formě ovoce a zeleniny.

03.04.2024 00:49

Kiwi prospívá imunitnímu systému


[https://www.magazinzdravi.cz/kiwi-prospiva-imunitnimu-systemu]
U předškoláků, kte­ří v rámci randomizovaného testu každý den jedli zlaté kiwi, se snížilo riziko nachlazení a chřipkových onemocnění na polovinu ve srovnání s těmi, kdo byli vybráni, aby naopak jedli banány.

27.03.2024 00:00

Působí mléčný cukr nepříznivě na kosti i na mozek?


[https://www.magazinzdravi.cz/pusobi-mlecny-cukr-nepriznive-na-kosti-i-na-mozek]
Skupi­na švédských vědců dospěla k názoru, že i u zdravých lidí, kteří jsou schopni detoxikace mléčného cukru, nemusí být příznivé pro jejich kosti, když absorbují všechnu galaktózu obsaženou v mléce, jež každý den vypijí.

20.03.2024 00:21

S rajčaty proti depresi


[https://www.magazinzdravi.cz/s-rajcaty-proti-depresi]
Lidé, kteří jedí více ovoce a ze­leniny – produkty bohaté na antioxidanty, jež potlačují volné radikály – jsou zřejmě lépe chráněni před depresí.

13.03.2024 00:56

Brukvovita zelenina se počítá


[https://www.magazinzdravi.cz/brukvovita-zelenina-se-pocita]
Studie zahr­nující 50 000 Afroameričanek ukázala, že účastnice, které si dopřávaly dvě a více porcí zelené zeleniny denně, jsou vystaveny podstatně menší hrozbě vzniku obtížně léčitelné rakoviny pr­su s estrogen- a progesteron-negativními receptory.

06.03.2024 00:21

Pozor na kyseliny!


[https://www.magazinzdravi.cz/pozor-na-kyseliny]
Důvodem, proč jsou živočišné bílkoviny škodlivé pro funkčnost ledvin, je to, že obecně vytvářejí více kyselin. Mívají totiž vyšší hladiny aminokyselin obsahujících síru, jako je metionin, což při metabolickém procesu v těle vytváří kyselé produkty. Ovoce a zelenina naopak působí zásaditě, což pomáhá neutralizovat kyseliny v našich ledvinách.

28.02.2024 00:07

Rostlinná strava zvyšuje produktivitu práce


[https://www.magazinzdravi.cz/rostlinna-strava-zvysuje-produktivitu-prace]
Skupi­na zaměstnanců trpících nadváhou a diabetem v jedné pojišťovně dostala za úkol soustředit se na kvalitní rostlinnou stravu a vynechat veškeré maso, vejce, mléčné výrobky, tuky a nezdravé potraviny. Kontrolní skupina zaměstnanců nedostala žádná výživová doporučení.

21.02.2024 00:07

Warfarin a listová zelenina


[https://www.magazinzdravi.cz/warfarin-a-listova-zelenina]
Pokud užíváte warfarin, promluvte si se svým lékařem, než v jídelníčku zvýšíte přísun listové zeleniny.

14.02.2024 00:07

Reflux jícnu a rakovina


[https://www.magazinzdravi.cz/reflux-jicnu-a-rakovina]
Reflux jícnu se projevuje pálením žáhy a návratem nestrávené potravy vzhůru jícnem. Chronické záněty způsobené refluxem jícnu mohou vést k Barettovu jícnu, přednádorovému stavu, při němž dochází ke změnám ve výstelkové tkáni jícnu.





© 2024 - PERPETUM web design